Slovensko države bivše YU

stadlertvt® linija EKOLAIN R

stadlertvt® linija EKOLAIN R

Za podroben ogled proizvoda kliknite > tukaj

Toplovodni kotli so projektiranizazgorevanje srednjevlažnih vrst biomase. Priporočamo vgradnjo v kotlovnice daljinskega ogrevanja, ogrevanje poslovnih zgradb, ogrevanje sušilnic in obratov lesno predelovalne industrije. Kotle odlikujejo visoki izkoristki in minimalno obremenjevanje okolja.

Kotli so izdelani v deljeni izvedbi, tako da je ležeči toplotni izmenjevalec ločen od kurišča. Toplotni izmenjevalci so projektirano kot ležeča tri vlečna konstrukcija prehoda dimnih plinov, ki je sestavljena iz plamenice, dveh horizontalnih cevnih registrov. Za čiščenje pepela v ceveh so na velika vrata montirani pnevmatski elektromagnetni ventili za izpihovanje. Eno vlečno kurišče kotla je zračno hlajeno in obloženo z kvalitetnim temperaturno odpornim šamotom v kombinaciji z temperaturno visoko odpornimi betoni. V kurišče je montirana ravna rešetka. Kvalitetne Cr 28% legirane rešetke so položene na hidravlično pomični voziček, tako da vsak druga vrsta drsi naprej in nazaj. V kurišče sta vgrajena dva polža za izvoz pepela in avtomatska vžigalna naprava. Konstrukcije reaktorjev in kotlov so izdelane v skladu z najvišjimi Evropskimi standardi iz področja kotlogradnje.

Kotli te linije se izdelujejo v verziji toplovodni, vročevodni in parni kotli za tlak od 0,5 do 16 bar.

Pri suhih in kaloričnih gorivih priporočamo vgradnjo sistema za recirkulacijo dimnih plinov. V kotel sta vgrajena dva polža za izvoz pepela in avtomatska vžigalna naprava.