Slovensko države bivše YU

HDG EURO 30-50 kW

VISOKO AVTOMATIZIRANI TOPLOVODNI KOTEL ZA KURJENJE LESA IN LESNIH OSTANKOV
Subvencija EKO SKLADA do 60%.

 
Za podroben ogled proizvoda in podrobnejših informacij kliknite > tukaj
 
Za podroben ogled proizvoda kliknite > tukaj

Kotel HDG Euro odlikujejo zelo dolgi intervali polnjenja in izkoristek preko 90 %. Kotel je efektiven, varčen in udoben za uporabnika. Emisijske vrednosti dimnih plinov so pod vsemi predpisanimi emisijskimi vrednostmi. Konstrukcija in izdelava kotla izpolnjuje vse varnostne predpise. Kotel je prejel nemško nagrado za inovativnost in ima TÜV znak kakovosti. Velik prostor za nalaganje goriva znatno podaljšuje intervale ponovnega oskrbovanja z gorivom. Čiščenje kotla je lahko, saj so vratca nameščena tako, da so lahko dostopna. Kotel dobavljamo z montiranim opažem in ga takoj priključimo.

Ob montaži je priključitev na električno omrežje zelo enostavna, saj je inštalacija v kotlu že narejena, vodnik konča z vtikačem. Zgorevanje je spodnje stransko in poteka na rešetki, ki omogoča veliko izbiro goriv. Robustna in inovativno konstruirana šoba gorilnika poskrbi, skupaj s specialno gorilno komoro, za vrtinčasto mešanje dimnih plinov, kar zagotavlja optimalno zgorevanje. Po končanem zgorevanju se zračne lopute zaprejo in ventilator se izklopi. Tako se kotel ne ohladi, preostalo lesno oglje pa olajša ponoven vžig. Rešetke so masivne in imajo praktično odprtino za čiščenje.

Jašek za nalaganje je narejen iz 10 mm debele kvalitetne jeklene pločevine. Vrata jaška se s pomočjo pnevmatskih cilindrov zlahka odpirajo. Sistemski zapah pokrova nalagalnega jaška omogoč… več