Slovensko države bivše YU

STADLER HM 8-15 kW

TOPLOVODNI KOTEL ZA CENTRALNO OGREVANJE NA POLENA

Za podroben ogled proizvoda kliknite > tukaj

Toplovodni kotel na pirolizo model Stadler HM je konstruiran za kurjenje s poleni dolžine 33 cm. Kotel ima ventilator in mikroprocesorsko regulacijo zgorevanja, ki regulira zgorevalni proces in uravnava emisije dimnih plinov. Regulacija skrbi, da temperature dimnih plinov ne presegajo 180 °C. Volumen kurišča je 70 l. Spodnje stransko odgorevanje omogoča, da kurivo ne gori vso na enkrat pač pa, da gori samo spodnji sloj. Čas zgorevanja ene polnitve je 4-5 ur. Izkoristek kotla je 90 %. Kotel ima vročo gorilno komoro iz kvalitetnega ognje odpornega betona. Specialna gorilna komora, nadzorovano dodajanje primarnega in sekundarnega zraka omogoča, da v vroči gorilni komori zgorijo vsi lesni plini.

Vroča gorilna komora se močno ogreje tudi preko 850 °C in ustvarja pogoje za popolno zgorevanje lesnega plina. Kotel deluje bolje, če v sistem vgradimo akumulator tople vode in regulacijo za ogrevalne sisteme. Kotel odgovarja vsem veljavnim predpisom glede varnosti in konstrukcijske izvedbe (npr. DIN 4751 B1.1, DIN 4702, EN 303-5).

Kotel je preizkušen na tlak in na vodotesnost in ima serijsko vgrajeno termično varovalo, tako da ga lahko vgradimo v zaprte sisteme ogrevanja. Dopustni tlak obratovanja kotla je 2,5 bar. Vsi sestavni deli so iz preizkušenih materialov ustreznih kakovosti in debelin… več